Agility Sport Team ry

nASTa-cup säännöt

o Luokat: Luokkina möllit (mini, medi, maxi) ja kisaavat (mini, medi, maxi).

o Kisojen rakenne: Jokainen osakilpailu on oma kisansa, joissa kolme parasta palkitaan. Lisäksi palkitaan kaikkien osakilpailuiden yhteistuloksien perusteella kolme parasta koirakkoa kummastakin luokasta kaikista kolmesta säkäryhmästä. Sama koira voi osallistua molempiin tasoluokkiin, mutta se voi kilpailla palkinnoista vain yhdessä tasoluokassa. Jos ohjaaja tekee kaksi starttia, parempi tulos otetaan kisassa huomioon.
o Cupin pistelasku: Pisteitä saavat joka kisassa ensimmäiset 6 parasta koirakkoa: voittaja 6 pistettä, 2. sija 5 pistettä, 3. sija 4 pistettä, 4. sija 3 pistettä, 5. sija 2 pistettä ja 6. sija 1 piste. Cupin voittoon lasketaan pisteet yhteen kaikista kolmesta osakilpailusta. Jos pisteet menevät tasan, niin osakilpailuvoittojen lukumäärä ratkaisee voittajan. Jos tilanne on edelleen tasan, niin kokonaiskisan voitto määräytyy voitettujen osakilpailujen osallistumismäärän mukaan. Jos tasapistetilanteessa olevilla koirakoilla ei ole luokkavoittoja, niin kokonaiskisan voittaja on se, jolla on parempi sijoitus yksittäisessä osakilpailussa.

o Osallistuminen: Alaikäraja on 15 kk. Kilpailevissa 18kk. Voit kisata möllinä koko Cupin, jos olet ollut mölli 2 ensimmäistä osakilpailua, vaikka sen jälkeen osallistuisitkin virallisiin kisoihin. Jos koiralla on useampi ohjaaja, pisteet ovat koirakohtaisia eivät ohjaajakohtaisia. Juoksuisen nartun kanssa ei voi osallistua kilpailuihin.

o Rata ja aikatasoitus: Mölleissä ei ole keppejä, keinua, rengasta eikä pussia ja rimat ovat alimmassa säkäluokan korkeudessa. Kisaavissa kaikki luokat (1, 2 ja 3) ovat samassa tasoluokassa, mutta tuomari määrittelee aikatasoituksen luokkien välille.

o Ilmoittautuminen ja kisojen aikataulu: Ilmoittautuminen alkaa klo. 17.30. Kisat alkavat klo 18.00. Kisaavat ja möllit ovat samaan aikaan omilla kentillä.  Säkäluokkajärjestys ilmoitetaan etukäteen.

o Palkintojenjako: Palkinnot jaetaan aina tasoluokan päätyttyä. Koko Cupin voittajille palkinnot jaetaan viimeisen osakilpailun jälkeen kokoluokittain.

 

Takaisin:

Kilpailut- sivulle

Tuloksiin