Agility Sport Team ry

nASTa säännöt

nASTa Skabat

Säännöt 2020

o Luokat: Kilpailun järjestäjä päättää kussakin kisassa kisattavat luokat. Tasoluokkina voi olla esimerkiksi supermölli, möllit ja kisaavat. Skaboissa voi olla myös games-kilpailuja, starttiharjoituksia tai muita kulloinkin päätettäviä kilpailulajeja. Säkäluokkina epävirallisissa mini, medi ja maksi, mutta järjestetään pikku mineille ja pikku makseille sääntöjen mukaiset korkeudet.

o Kisojen rakenne: Sama koira voi osallistua useamman tasoluokan kilpailuihin, mutta se voi kilpailla palkinnoista vain yhdessä tasoluokassa. Jos  tasoluokkina on supermöllit ja/tai möllit sekä kisaavat, virallisissa kisoissa startannut koirakko ei voi kilpailla palkinnosta supermölli tai mölliluokissa. Jos ohjaaja tekee kaksi tai useampia startteja, paras tulos otetaan kisassa huomioon. Halutessaaan kilpailija voi osallistua tasoaan tai koiran säkäluokkaa alemmalle tasolle. Tällöin hän osallistuu kilpailun ulkopuolisena eikä näin ollen tule palkituksi.

o Pistelasku: Voittaja on nopeimman virheettömän radan suorittanut koirakko. Jos kaksi koirakkoa saavat saman lopputuloksen, voi kilpailujärjestäjä päättää joko, että saman tuloksen saaneet kilpailijat tekevät uusintaradan, jonka lopputulos ratkaisee voittajan, tai että voittaja arvotaan.

o Osallistuminen: Alaikäraja on supermölleissä 12kk, mölleissä 15 kk ja kilpailevissa 18kk.

o Juoksuiset nartut: Juoksuisen nartun kanssa voi osallistua kilpailuihin. Juoksuisen nartun tulee käyttää housuja muuten paitsi rataa suorittaessaan ja sen hihnassa tulee olla punainen rusetti. Juoksuinen narttu lähtee matolta lähtökohtaisesti viimeisenä. Juoksuisen nartun omistajan on huolehdittava siitä, että juoksu aiheuttaa mahdollisimman vähän häiriötä muille koirille.

o Rata ja aikatasoitus: Mikäli kilpailukohtaisesti ei ole muuta ilmoitettu, supermölleissä on vain hyppyjä ja putkia, mölleissä ei ole keppejä, keinua, rengasta eikä pussia ja rimat ovat alimmassa säkäluokan korkeudessa. Möllien radalla ei tule hylkäystä, vaan ”hylkäyksestä” saa 10 virhepistettä. Kisaavissa kaikki luokat (1, 2 ja 3) ovat samassa tasoluokassa, mutta tuomari määrittelee aikatasoituksen luokkien välille.

o Ilmoittautuminen ja kisojen aikataulu:
Mikäli kilpailukohtaisesti ei ole muuta ilmoitettu, ilmoittautuminen alkaa arkena klo. 17.30. Kisat alkavat arkena klo 18.00. Viikonloppuna la tai su ilmoittautuminen klo 9:30 ja kisojen aloitus klo 10 ellei toisin ilmoiteta. Kisaavat ja supermölli / möllit kisaavat samaan aikaan omilla kentillä. Tarkempi järjestys ja säkäluokkajärjestys ilmoitetaan etukäteen.

o Palkintojenjako: Palkinnot jaetaan aina tasoluokan päätyttyä.

Osallistuvien koirien tulee olla rokotettuja SKL:n sääntöjen mukaisesti.

 

Takaisin:

Kilpailut- sivulle

Tuloksiin

1 Comment

  1. Pingback: nASTa agilitykisa 6.7.2019 | Agility Sport Team ry

Comments are closed.